Foto: Kreml

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarišući inicijativu američkog Kongresa o konfiskovanju ruske imovine, kao i prijedlog da se Rusija proglasi „sponzorom terorizma“, izjavila je da će na sve mjere, uključujući i „idiotske“, Rusija odgovoriti.

Ona je u tom kontekstu podsetila da su Velika Britanija i SAD „već postale neprijateljske zemlje sa čitavim nizom poslijedica“.
Tokom emisije na „Jutjub“ kanalu „Solovjov uživo“, Zaharova je rekla:

„Sve mjere koje će te zemlje preduzimati, čak i one idiotskog karaktera, dobiće svoj razvoj i nastavak, a mi ćemo, nesumnjivo, odgovoriti na sve i oni to treba da shvate“, izjavila je Zaharova.
 
Ranije je portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs izjavio za „Si-En-En“ da SAD analiziraju mogućnost da uključe Rusiju na spisak „saučesnika terorista“. Takva saopštenja iz Vašingtona Moskva smatra propagandnim potezom.

Zaharova prijeti Zapadu: Ne iskušavajte naše strpljenje

Marija Zaharova, portparol ruskog Ministarstva vanjskih poslova, oštro je upozorila zapadne zemlje, a naročito Ujedinjeno Kraljevstvo, zbog podrške koju su dale Ukrajini za napade na teritorij Rusije.
 
Rekla je da Zapad "koristi" ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog te poručila Zapadu da "prestane iskušavati strpljenje Rusije". Uz to je zaprijetila ruskim udarima na zapadne dužnosnike koji posjećuju Ukrajinu.
 
"Takva agresija protiv Rusije ne može proći bez odgovora. Želimo da Kijev i glavni gradovi zapadnih zemalja ozbiljno shvate izjavu ruskog Ministarstva obrane da će daljnje provokacije, kojima se poziva Ukrajinu na udare usmjerene na teritorij Rusije, naići na žestok odgovor", rekla je Zaharova.
 
"Zapadni zvaničnici koji posjećuju ukrajinska središta za donošenje odluka neće nužno biti problem za ruske mjere odgovora. Savjetujemo da ne iskušavate naše strpljenje", rekla je Zaharova.
 
Citirala je britanskog ministra oružanih snaga Jamesa Heappeya, kazavši kako njegove riječi sugerišu da je "savršeno legitimno" da Ukrajina napada ruske logističke mete na teritoriju Rusije pa dodala kako su te riječi u Kijevu shvaćene kao poziv na akciju.
 
"Drugim riječima, on je praktično pozivao Kijev da na ruskom teritoriju koristi oružje koje su Ukrajincima poslale članice NATO-a", rekla je Zaharova.
 
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )