Foto: MIP RUSIJE

Uvijek smo poštovali vašu zemlju i narod, sa kojim smo toliko istorijski povezani i uvijek smo osjećali da je to obostrano, poručila portparolka ruskog MSP.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nazvala je lažima riječi predsjednice Moldavije Maje Sandu da nikada nije postojalo međusobno poštovanje između Moskve i Kišinjeva.
 
Naime, Sandu je ranije izjavila da u odnosima sa Rusijom, Moldavija nikada nije uživala poštovanje, iako je, prema njenim riječima, Kišinjev uložio mnogo napora za to.
 
"Opet laž. Uvijek smo poštovali ovu zemlju i njen narod, sa kojim smo toliko istorijski povezani. I uvijek smo osjećali da je to obostrano", napisala je Zaharova na Telegramu.

Zaharova je dodala da aktuelna predsjednica Moldavije, koja posjeduje rumunski pasoš, i slični nakaradni pseudopolitičari nemaju poštovanja prema narodu ove divne zemlje, kome je čak otela i jezik.
 
Maja Sandu je ranije potpisala zakon kojim je zvanični jezik ove države postao rumunski. 
 
"Danas sam potpisala zakon, koji potvrđuje istorijsku istinu, a to je da je državni jezik Moldavije rumunski", napisala je ona na Fejsbuku. 

Prema njenim riječima, "svi oni koju su desetinama godinama tvrdili da građani Moldavije govore na 'moldavskom', a ne na rumunskom jeziku imali su jedan cilj - da nas razdvoje". Na ovaj način, kako je dalje objasnila, svima njima bilo je lakše da sebi potčine naciju i da je kontrolišu.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )