Foto: Nezavisne

Isprobajte ovaj jednostavan i ukusan recept.

Sastojci:

  • 200-300 g krompir
  • 100 g mesnate slanine
  • 1/4 veće glavice crnog luka
  • 150-200 ml pavlake za kuvanje
  • kašičica suvog biljnog začina
  • so

Priprema:

Isijecite krompir na tanke krugove, a crni luk na tanke rezance. Polovinu predviđene količine slanine isijecite na tanje kriške zajedno sa kožom, pa svaku uzduž zasijecite do kožice.

Ostatak očistite od kože i isjeckajte na sitne kocke. Posudu za pečenje stavite na šporet i dobro zagrijte pa smanjite na najmanju temperaturu. Ulijte malo ulja i ispržite kriške slanine dok ne postanu zlataste, a onda ih izvadite na tanjir. U posudu zatim stavite kockice slanine, lagano ih propržite, dodajte luk i miješajte na laganoj vatri dok se ne karamelizuje.

Zalijte pavlakom za kuvanje. Dodajte univerzalni začin, sve dobro promiješajte i posolite po ukusu. Potom dodajte krompir i sve dobro promiješajte. Ako sos ne prekriva krompir, dodajte malo vode ili kisele pavlake za kuvanje.

Kada sos prokuva, smanjite temperaturu i lagano kuvajte tri do pet minuta. Isključite ringlu, na krompir poslažite kriške slanine i stavite da se peče u rerni na 200 stepeni oko pola sata.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )