Foto: Nezavisne
Isprobajte ovaj jednostavan i ukusan recept.
Sastojci:
Priprema:
Isijecite krompir na tanke krugove, a crni luk na tanke rezance. Polovinu predviđene količine slanine isijecite na tanje kriške zajedno sa kožom, pa svaku uzduž zasijecite do kožice.
Ostatak očistite od kože i isjeckajte na sitne kocke. Posudu za pečenje stavite na šporet i dobro zagrijte pa smanjite na najmanju temperaturu. Ulijte malo ulja i ispržite kriške slanine dok ne postanu zlataste, a onda ih izvadite na tanjir. U posudu zatim stavite kockice slanine, lagano ih propržite, dodajte luk i miješajte na laganoj vatri dok se ne karamelizuje.
Zalijte pavlakom za kuvanje. Dodajte univerzalni začin, sve dobro promiješajte i posolite po ukusu. Potom dodajte krompir i sve dobro promiješajte. Ako sos ne prekriva krompir, dodajte malo vode ili kisele pavlake za kuvanje.
Kada sos prokuva, smanjite temperaturu i lagano kuvajte tri do pet minuta. Isključite ringlu, na krompir poslažite kriške slanine i stavite da se peče u rerni na 200 stepeni oko pola sata.