Foto: Screenshot

Ne čekajte jutro da biste se uhvatili u koštac sa zaleđenim automobilom. Život će vam biti puno lakši ako djelujete unaprijed, a za to doista nije potrebno puno vremena. Evo kako da vam se ne zalede ni staklo ni vrata, a ni brava i kako si pomoći ako se to dogodi?

Birajte istok
Automobil uvijek pokušajte parkirai tako da prednji dio bude okrenut prema istoku i da ga, po mogućnosti, ne zaklanjaju zgrade i kuće. Prve jutarnje zrake tako će polako otapati led na vjetrobranskom staklu.
 
Alkohol i sapun pomažu
Napravite tekućinu za odleđivanje stakla koju ćete ujutro samo pošpricati po ledu. U bocu stavite litru alkohola, decilitar vode i 1 čajnu žlicu deterdženta za pranje posuđa. Dobro promućkajte. Postoji još jedan recept – ulijte u bocu s raspršivačem alkohol i vodu u omjeru 2:1 (dvije trećine alkohola i trećina vode).

Zaštitite brave od leda
Tu pomaže WD-40. Ušpricajte ga u brave na automobilu i neće se zalediti preko noći.

Da se vrata ne zalede
Vrlo je jednostavno, sve što trebate napraviti je premazati gumu oko vrata automobila nekom masnoćom. To mogu biti biti glicerin, vazelin, jestivo biljno ulje.
 
Čarape na brisače
Navucite stare čarape na brisače kako ih ujutro ne biste našli zalijepljene za zaleđeno staklo. Ili, jednostavno ih dignite da ne stoje na staklu pa se neće ni zalijepiti.
 
Zaštita za retrovizore
Vanjski retrovizori na automobilu neće se zalediti ako na njih stavite plastične vrećice. Možete ih omotati i gumenom trakom, prenosi portal remedydaily.com.
 
Stavite karton na stakla
Ovo je odličan način prevencije da se stakla na autu uopće ne zalede. Umjesto kartona možete staviti i stari ručnik.
 
I zapamtite, zaleđena stakla nikada ne zalijevajte vrućom vodom jer mogu popucati, pišu 24 sata.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )