Foto: Pixabay

Koliko god brzo željeli da se istuširate nakon treninga ne bi trebalo da skočite pod tuš odmah nakon što završite sa vježbanjem.

Tijelu treba da date vremena da se prilagodi od vježbanja do nevježbanja.
 
"Potrebno je vrijeme poslije vježbanja da bi se naš metabolizam vratio na normalnu brzinu i stoga naše tijelo još uvijek ima potencijal za pregrijavanje. Zbog toga se znojenje nastavlja poslije vježbanja, ponekad dugo do oporavka od treninga", priča doktor Brajan Karson za Stilist.
 
Pustite da se vaše tijelo prirodno ohladi nakon treninga.
 
Pravljenje pauze između kraja treninga i tuširanja vam daje priliku da se ohladite. Ako odmah prestanete da vježbate, posebno ako ste naporno vježbali, rizikujete da osjetite vrtoglavicu, pa čak i nesvjesticu. To definitivno nije ono što neko želi da se dogodi, posebno pod tušem. Ako odvojite vrijeme da se istegnete nakon treninga kada su vam mišići zagrijani, možete povećati svoju fleksibilnost, piše The List.
 
Omogućite svom tijelu da se prirodnije ohladi umjesto da šokirate svoj sistem skakanjem pod hladan tuš. To ne znači da hladan tuš nema svoje prednosti. Samo se pobrinite da ih odložite dok ne napravite pauzu nakon treninga.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )