Foto: Tanjug/AP

Čitav sportski svijet je čekao ovaj dan s nestrpljenjem! Olimpijske igre su zvanično otvorene, uprkos velikim problemima i pandemiji korona virusa, koja je Igre odložila za godinu dana.

Barjaktari reprezentacije Srbije su bili košarkašica Sonja Vasić i vaterpolista Filip Filipović, a na ceremoniji nije bilo mnogih srpskih sportista, uključujući i najveće zvijezde, Novaka Đokovića.
 
Kako je potvrđeno portalu "Telegraf.rs", Novak je odlučio da propusti ceremoniju otvaranja Igara, jer već za nekoliko sati ima meč protiv Uga Delijena u prvom kolu Olimpijskih igara.
 
Taj meč je na programu u ranim jutarnjim časovima po našem vremenu, ne prije 8.30, a Novak je bio svjestan da bi u slučaju dolaska na ceremoniju izgubio nekoliko dragocjenih sati koji su mu ključni za pripremu meča i da onda ne bi bio spreman za meč sa Delijenom.
 
Novak je tokom dana imao i trening sa Endijem Marijem, a fotografije je objavio i na svom profilu na Instagramu iz zahvalnost Britancu na sjajnom treningu.
 
Novak je nikad motivisaniji stigao u Tokio, spreman je da osvoji zlatnu medalju, što je jedino što dosad nije osvojio u karijeri, a time bi ostao u konkurenciji da osvoji Zlatni slem, čime bi postao jedini teniser u istoriji kome je to pošlo za rukom.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )