Foto: cafe.ba

Dio ljudi, zbog zdravlja ili mršavljenja, odlučuje da ne jede žumance.

Iako je u jednom trenu trend bio da se iz ishrane izbacuju namirnice bogate prirodnim mastima, poput žumanca ili punomasnog jogurta, stručnjaci sada ohrabruju ljude da te namirnice ipak konzumiraju.
 
Naime, sve te namirnice pomažu da duže budete siti, a to znači da imate manje obroka u danu i da unosite manje kalorija.
 
Ako ste među onima koji jedu samo bjelance, glavni nedostatak toga je što sebi uskraćujete brojne nutrijente, među kojima zdrave masti i vitamine A, D, E, K i šest onih iz grupe B vitamina.
 
Osim toga žumance je bogat kolinom, esencijalnim nutrijentom koji ej potreban za brojne funkcije u organizmu, a najviše ga, osim u junećoj jetri, ima u tvrdo kuvanom jajetu. Žumance je dobar izvor i cinka te željeza, piše Eat this.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )