Foto: intermagazin.rs

SAD su povukle svoje vojne snage iz Avganistana kako bi se fokusirale na Ukrajinu i prešle na ofanzivna antiruska dejstva.


To je izjavio sekretar Savjeta bezbjednosti RF Nikolaj Patrušev.

Prema njegovim riječima, pokazalo se da prisustvo SAD u Avganistanu nije bila borba protiv terorizma, već stvaranje višemilionskih korupcionaških šema i višestruko povećanje proizvodnje droge.

"Iznenadni odlazak Amerikanaca iz ove zemlje, kako se ispostavilo, u velikoj mjeri je posljedica fokusiranja na Ukrajinu, gdje je, prema njihovim riječima, priprema kijevskog marionetskog režima za ofanzivne antiruske akcije tekla dobro", istakao je Patrušev. Kako je primjetio sekretar Savjeta bezbjednosti, to potvrđuje i izjava američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da Vašington ne bi mogao da izdvoji toliko novca Ukrajini da američka vojska nije napustila Avganistan.

"Pored toga, dio opreme izvezene sa avganistanskog tla prebačen je u Evropu, uglavnom u Poljsku, omogućavajući Evropljanima da izvrše militarizaciju režima u Kijevu", rekao je on.
 
Patrušev je takođe podsjetio da su Sjedinjene Države stvorile terorističke organizacije poput Al-Kaide ili ISIS da bi ostvarile svoje ciljeve.
 
"Organizujući demonstrativnu likvidaciju vođa terorista, poput Osame bin Ladena, obučeno je i naoružano stotinu novih", dodao je on.
 
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )