Foto: glas srpske

Okružni tužilac Dalibor Vrećo zatražio je od vijeća banjalučkog Okružnog suda da Sinišu Bojića (27) iz Maslovara osudi za pokušaj ubistva braće Slaviše i Mladena Petrušića, dok njegov advokat Marko Mikeš tvrdi da se radi o izazivanju opšte opasnosti.

Vrećo je u završnoj riječi istakao da smatra da je optužnica dokazana te je zatražio da se Bojić osudi u skladu sa zakonom.
 
Advokat Mikeš traži oslobađajuću presudu jer, kako je istakao u ovom slučaju, nema dokaza za pokušaj teškog ubistva.
 
- Ovdje se može raditi jedino o izazivanju opšte opasnosti. Optuženi nije namjeravao nikoga da ubije. Tužilaštvo ima dvostruke aršine i neke ovakve slučajeve zavodi kao izazivanje opšte opasnosti - rekao je Mikeš.
 
Bojić je rekao da nije ubica. Ponovio je da je želio samo da zaplaši Slavišu, jer je mislio da ga je on udario tokom sukoba te da se kaje. Iznošenjem završnih riječi tužilaštva i odbrane okončan je sudski postupak, a izricanje presude zakazano je za sutra.
 
Bojića optužnica tereti da je braću Petrušić pokušao da ubije 6. marta oko 21.30 časova nakon što se posvađao sa Slavišom kod kafića "Moto" u Maslovarama, gdje je došlo do opšte tuče. Navedeno je da se nakon sukoba, s puškom vratio do kuće Petrušića. Kada mu je Slaviša otvorio vrata, zapucao je na njega i promašio. Dodaje se da je tada Mladen izašao na balkon i pitao Bojića: "Šta to radiš čovječe?", a on je zapucao i na njega, ali ga nije pogodio. Vještačenjem je utvrđeno da je optuženi u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio u stanju bitno smanjene uračunjivosti i pod uticajem alkohola.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )