Foto: Nezavisne/Tanjug/AP

Poimanje tenisa u Kini daleko je drugačije od onog na koje smo navikli u drugim krajevima sveta, pre svega Evropi, Americi i Australiji. Najbolji sportista sveta, Novak Đoković je svojevrsno "božanstvo" u i dalje najmnogoljudnijoj zemlji na svetu, a ljubav koju oseća od navijača na turniru u Šangaju se vidi bukvalno na svakom koraku.

A kako je Novak jedna od glavnih figura na ovom velikom turniru, tako je i kroz godine dobio neverovatan nadimak u Kini, za koji sve do jučerašnjeg dana nije ni znao.

Ekipa Tennis TV-a sakupila je sve najbolje tenisere na svetu kako bi im saopštila koje su im to nadimke navijači u Kini nadenuli. A malo je reći da je naš Novak Đoković bio iznenađen i šokiran kada je čuo da ga zovu - Pile!

"To je moj nadimak? Moj nadimak znači Pile?!", prvo je bio šokiran Đoković, pa je nastavio da čita poruku koju je dobio i objašnjenje nadimka.

"Kina je zemlja koja ima neke od najpasioranijih teniskih navijača na celom svetu. Na kineskom jeziku, koriste reč za "vrelo pile" kao metaforu za nekoga ko je nova senzacija. I to koriste od početka moje karijere", dobio je objašnjenje Đoković.

Bizaran nadimak ima bugarski teniser Grigor Dimitrov, kojeg su nazvali "My Lady" ("Moja gospođa"), a Aleksander Zverev je dobio nadimak "Zi Vei", a za Danila Medvedeva kažu da je "Dugoruki majmun", dok je Andrej Rubljov "zlatni majmun". Kasper Rud je "najbolji učenik kod direktora škole", a razlog je taj što je učio u Nadalovoj akademiji.

Dimitrov je dobio taj nadimak zbog činjenice da izgleda jako elegantno, a Rubljov zato što ima prelijepu zlatnu kosu, dok se prezime Zvereva na kineskom čita kao lik iz tamošnje popularne serije. Medvedev je tako prozvan jer uspijeva da stigne i nemoguće zbog dugačkih ruku.

Na kraju je i Janik Siner dobio svoj nadimak u Kini, pošto su ga navijači prozvali "Milk Roll Cake" ("čokoladni rolat sa mlekom"), jer postoji poznati brend ovog proizvoda koji se zove upravo "Janik", prenosi Telegraf.

 

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )