Foto: klix.ba

Povodom velike tragedije koja je jutros pogodila Bosnu i Hercegovinu oglasio se i Zdravko Mamić, nekadašnji prvi čovjek GNK Dinamo Zagreb, koji posljednjih godina živi u našoj zemlji kao bjegunac od hrvatskog pravosuđa.

Mamić je, kao i svi u regionu, potresen prizorima koji od jutros stižu iz Jablanice, Konjica, Visokog, Fojnice, Kiseljaka, Kreševa i Hadžića, a povodom tragedije u kojoj je život izgubilo najmanje 17 osoba, oglasio se na svojoj Facebook stranici.

Otkrio je da je uplatio 50.000 KM pomoći pogođenim stravičnom prirodnom nesrećom.

"Od jutra mi se srce para gledajući prizore prirodne katastrofe koja je poplavila i razorila moju Bosnu i Hercegovinu. Razoreni gradovi i velik broj odnesenih nevinih života naših braće i sestara koji su poginuli Ili nestali u Tarčinu, Kiseljaku, Kreševu, Jablanici, Konjicu te drugim mjestima traži brzu reakciju svih nas", napisao je Mamić.

Pozvao je Mamić i svoje prijatelje da donacijom pomognu ljudima pogođenim stravičnom prirodnom nesrećom koja je pogodila BiH. "Pozivam sve svoje prijateljice i prijatelje da slijede primjer moje obitelji i mene, te svojom donacijom u skladu sa mogućnostima uplate sredstva za one kojima je pomoć trenutno najpotrebnija putem organizacije Pomozi.ba. Pomozite odmah jer Bosna i Hercegovina nas danas sve treba! Pomoći možete pozivom na humanitarni telefonski broj 17039", poručio je Mamić, priloživši u objavi i brojeve računa na koje se novčana pomoć može uplaćivati.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )