Foto: B. Božić

Zoran Zrnić, selektor Dejvis Kup reprezentacije Bosne i Hercegovine ostvario je veliki uspjeh na selekcije BiH. Pobjedom protiv Južnoafričke republike BiH je zakazala meč protiv Perua i napravila veliki korak ka plasmanu u završnicu Dejvis Kupa.

Meč protiv Perua shvatamo kao prolaznu stanicu na putu ka našem konačnom cilju, a to je plasman na završni turnir Dejvis Kupa u Madridu – rekao je selektor Dejvis Kup reprezentacije Bosne I Hercegovine, Banjalučanin Zoran Zrnić.

Pod njegovim vođstvom reprezentacija BiH je u Zenici pobijedila Južnoafrički Republiku u prvom kolu plej-ofa Dejvis Kupa. U tom duelu, kaže Zrnić, reprezentacija je pokazala veliki potencijal.

-Pokazali smo veliko zajedništvo u tom meču, momci su zaista odradili ogroman posao i pokazali da na njih najozbiljnije može da se računa i ja vjerujem u njih bez obzira na to ko je protivnik. Svi smo motivisani, ta pobeda protiv Južnoafričke Republike nam je dala krila i pokušaćemo da ostvarimo što bolje rezultate – rekao je Zrnić.

Nakon što je reprezentacija BiH krenula na sjajan način, usledila je pauza zbog korona virusa što je smatra Zrnić izuzetno negativno uticalo na tim, ali ne samo njegov nego i sve ostale u svijetu.

-U redovnom sam kontaktu sa svim igračima iz reprezentacije. Za vrijeme pauze su uglavnom radili kondiciju ali i tenis koliko je to bilo moguće. Pauza je došla u jako lošem momentu,kada su svi igrači završili pripreme i počeli se turnirima tako da će pauza sigurno uticati, a koliko to ćemo videti kada se sezona nastavi. Ja sam siguran da su svi oni jako odgovorni i disciplinovani i nadam se da pauza neće puno uticati na njihovu formu. Biće potrebno vrijeme da se vrate na nivo iz februara, ali kao što sam rekao, to su sjajni momci, profesionalci i ne sumnjam da će oni uraditi sve da se to i dogodi – kaže selector Dejvis Kup reprezentacije BiH.

Iako korona virus i dalje prijeti Zoran Zrnić ima plan za naredni period kako bi ekipa ostala fokusirana.

-Napravili smo plan čiju realizaciju smo već i počeli, a to je da organizujemo nekoliko sedmica zajedničkih priprema. Ukoliko uslovi dozvole u planu je i odigravanje prijateljskih Dejvis kup susreta što bi nam bilo jako korisno kako bismo zadržali tonus ekipe i pre svega dobru atmosferu, a u teniski kvalitet reprezentativaca ja ni u jednom trenutku ne sumnjam – istakao je Zrnić.

Naredni protivnik u Dejvis Kupu je Peru, a reprezentacija Bosne i Hercegovine ovaj meč će odigrati u gostima. Zrnić je izuzetno optimističan pred duel protiv Perua.

-Peru je sigurno vrlo kvalitetna reprezentacija, kao i sve druge u ovoj fazi Davis Kup-a. Imamo dosta informacija o njihovom timu i sigurno zaslužuju maksimalan respekt. Imaju veliku podršku domaće publike koja u Davis Kup-u može biti bitan faktor. S obzirom na novonastalu situaciju uzrokovanu pandemijom nismo sigurni u kojem terminu se igra taj susret.Bez obzira na vrlo izvjesno pomjeranje termina svi u timu vjerujemo u pobjedu koja bi bila još jedan korak do našeg krajnjeg cilja a to je finale Davis Kup-a u Madridu – jasan je Zrnić.

Brkić pozitivan na korona virus

Beogradski mediji objavili su da  su dva igrača koji su očestvovali na turnira Janka Tipsarevića zaražena, a tu su upravo Dejvis kup reprezentativac BiH Tomislav Brkić i Matej Šabanov iz Hrvatske.

-Svi smo bili zajendo dvije sedmice u Beogradu, Tomo je osećao veliki umor zbog mnogo singl mečeva koje je odigrao, a s obzirom da je trebalo da ide u Italiju na turnir otkazao je poslendji meč kako bi imao što više vremena da se odmori. Imali smo dogovor da se preventivno testiramo čim se vratimo u BiH, test je pokazao da je on pozitivan iako se oseća dobro i nema nikakve simptome, a novi test će uraditi za nekoliko dana.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )