Foto: x.com

Libanonsko ministarstvo zdravlja izvještava da je najmanje 11 ljudi ubijeno u večerašnjim izraelskim napadima na centar Bejruta, dok ih je najmanje 48 povrijeđeno. Nakon napada urušila se jedna stambena zgrada.

Ovo je uslijedilo nakon zračnih napada koji su bili usmjereni na najmanje jednog visokog zvaničnika Hezbolaha, prema libanonskim sigurnosnim izvorima, a prenosi Reuters.

Veliki požar je buknuo dok su spasilački radnici koristili ručne baklje kako bi pretražili preživjele u ruševinama, prema video snimcima koje je emitovala Hezbolahova televizija al-Manar.

Prolaznik je za Guardian rekao da porodice bježe sa mjesta nesreće noseći dušeke i torbe, a da su neki bili krvavi od siline eksplozija. Nije bilo jasno ko su bile mete. Naselje nije ranije bilo pogođeno napadima Izraela i dobro je udaljeno od južnih predgrađa Bejruta, Hezbolahovog sjedišta koje je Izrael više puta bombardirao. Gusti stup dima podigao se iznad centralnog Bejruta nakon posljednjeg zračnog napada Izraela u sve široj ofanzivi na moćnu libansku grupu Hezbolah koju podržava Iran. Otprilike sat vremena nakon zračnih napada, izraelska vojska izdala je nova naređenja za evakuaciju stanovnika Dahiyeha, južnog predgrađa Bejruta, upozoravajući da će izvoditi zračne napade na unaprijed određene zgrade za koje su rekli da su Hezbolahove oružane instalacije.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )