Foto: Dušan Dimić i Aleksandar Milutinović

Zima u Novom Sadu jednako je bajkovita sa snijegom i bez njega, jer je čarobni grad sa starim zdanjima u ovo doba prelijepo okićen. Ima pregršt romantičnih i uzbudljivih mjesta, dostupnih posjetiocima čak i u ovim neobičnim, neizvesnim vremenima.

Novi Sad je vječita inspiracija umjetnicima, pjesnicima, slikarima, piscima, muzičarima... Grad koji svojim ritmom odudara od užurbanog, haotičnog gradskog vremena kao da vas grli i izmješta iz momenta u kom se nalazite.

Ovde prosto ne možete, a da ne zastanete, udahnete mir, "osjetite" istoriju i, bar na čas, napravite predah od svega što vas opterećuje, plaši ili vas tjera da jurite.




Dobra vijest je da možete rezervisati povoljan smještaj u Novom Sadu, ukoliko iskoristite specijalnu ponudu za decembar Plati dvije noći – Ostani tri, u okviru kampanje kojoj se pridružio veliki broj hotela!

Ukoliko vas zimska atmosfera i praznični duh inspirišu, preporučujemo vam da učestvujete u foto konkursu "Zimska fantazija u Novom Sadu – Biramo najljepše zimske fotografije", koji organizuje Turistička organizacija Grada Novog Sada (TONS).

Vrijedne nagrade njihovih darodavaca čekaju autore najzanimljivijih fotografija, koji mogu napraviti nove ili poslati svoje stare uspomene iz sniježnog Novog Sada.

Evo nekih sugestija za mjesta na kojima provjereno možete napraviti odlične fotke, a pritom se super provesti i doživjeti nešto novo i nesvakidašnje!

Centar grada je neizostavan u svakom obilasku nekadašnje Neoplante. Iako ne možemo masovno da se družimo na Winterfestu ili kližemo u Ledenoj šumi kao prethodnih godina, Nova godina ipak nije otkazana - zimske čarolije se već sada osjećaju u vazduhu!



Novogodišnja rasvjeta već uveliko krasi centar grada, te magične praznične atmosfere ne manjka. Doživite svoju bajku pod pedivnim zvjezdanim svodom u Zmaj Jovinoj ulici, jednoj od najlepših i najživahnijih ulica u gradu.

Naravno, možete ostati i na širokom trgu Slobode, jer Crkva Imena Marijinog, Gradska kuća i ostala zdanja predstavljaju jedinstven ambijent za pravljenje lijepih fotografija.

Grad sa dušom skriva i jedan od najljepših novosadskih parkova - čuveni Dunavski park. Obavezno prošetajte njime, zabilježite po koju fotografiju na ovom mjestu i sa osmijehom se prisjećajte prelijepih uspomena.

Još jedan sinonim za uzbudljivo i romantično je Petrovaradinska tvrđava. Stari zidovi od crvene cigle, kamene kapije i tuneli popločani kaldrmom, mistične stepenice, stari krovovi i raznobojne građevine stalno su nadahnuće, kako umjetnicima, tako i svim drugim posjetiocima ovog jedinstvenog zdanja..

Sa zidina tvrđave pruža se i veličanstven pogled na ponaramu grada, njegove bulevare, građevine i tornjeve crkava i Sinagoge. Ovdje ćete uvek naći zanimljive i lijepe uglove za fotografisanje, a kada ovjekovečite trenutke kod Starog sata i vidikovca, zađite i u druge dijelove tvrđave.



Samo nebo je granica vašoj mašti kada se latite kamerice na ovom mjestu koje šapuće hiljade priča, tajni i legendi...

Nacionalni park Fruška gora je, takoreći tu, odmah nadohvat grada. Avanturisti i ljubitelji prirode koji vole da šetaju šumom biće oduševljeni kada obuju planinarske cipele i krenu u istraživanje i pustolovinu. Bez imalo pretjerivanja, možemo reći da se Fruška gora zimi obilazi sa jednakim uživanjem kao i ljeti.

Telefon ili fotoaparat odmah izvadite iz ranca, neka bude pri ruci, jer ćete i ovdje na svakom koraku naići na inspiraciju za fotografisanje.

Ne, nisu neophodne žurke i festivali da bi se Novi Sad doživio u punom svjetlu. Naprotiv, upoznajte ga ovako primirenog i tihog, možda ćete tako lakše i osjetiti njegov poseban duh. A jednom, kad ponovo počnu razna divna događanja kojima ovaj grad inače obiluje, vratićete se da i to doživite.

Jer, nema onog koji ne poželi da se vrati!

Upravo sada je idealan trenutak da iskusite jednu šarmantnu, smirujuću i posebnu - pravu novosadsku zimu!




Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )