Foto: Arhiva

Zlatan Ibrahimović još uvijek nema namjeru da ode u penziju.

Kakva "ponoćna bomba" u Milanu - Zlatan Ibrahimović neće vidjeti terena prije 2023. godine, ali on ostaje dio "rosonera" i potpisaće novi ugovor sa šampionima Italije!
 
Legendarni napadač još uvijek nema namjera da ide u penziju, iako će uskoro proslaviti 41. rođendan!

Kako javlja italijanski "Skaj Sport", Zlatan Ibrahimović i Milan će produžiti ugovor do ljeta 2023. godine, uprkos činjenici da će proslavljeni napadač biti odsutan još šest do sedam mjeseci zbog povrede koljena.
 
Još prije mjesec dana je bilo potvrđeno da će Ibrahimović vjerovatno pauzirati do kraja godine zbog operacije koljena kojoj se podvrgao. On je gotovo pola protekle sezone odlagao tu operaciju, kako bi mogao da koliko-toliko pomogne ekipi.
 
I to se na kraju "isplatilo", imajući u vidu da je Zlatan poveo Milan do prve titule prvaka Italije poslije 11 godina. Potom je otkrio da je proteklih šest mjeseci igrao bez ukrštenih ligamenata u jednom koljenu i da je stalno primao injekcije ne bi li mogao da bude uz tim.
 
Tako je svoj status legende kluba dodatno učvrstio, a u Milanu očito vjeruju da on i dalje ima kako da pomogne ekipi. Samo njegovo prisustvo u svlačionici biće "rosonerima" od velike važnosti.
 
Ibrahimović će u oktobru proslaviti 41. rođendan, a kako stvari stoje, na terenima Serije A - a možda čak i Lige šampiona - gledaćemo ga i naredne godine!
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )