Foto: Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine doputovala je danas čarter letom u Luksemburg, gdje će sutra igrati pretposljednji meč kvalifikacija za Euro 2024. godine.

Našem timu sada predstoji odlazak u hotel i kraći odmor, nakon čega slijedi zvanična press konferencija i službeni trening pred susret.

Fudbaleri BiH već su izgubili šansu da se kroz kvalifikacije plasiraju na EP, pa će prestojeća dva meča, protiv Luksemburga te Slovačke u nedjelju u Zenici selektoru Savi Miloševiću poslužiti kao priprema za odlučujuće susrete baraža u martu.
 
Selektor je za ovaj meč napravio nekoliko promjena u spisku, pozvavši pet novih igrača, dok neće moći da računa na kapitena Edina Džeku koji je dobio poštedu te povrijeđene Miralema Pjanića i Seada Kolašinca. Na spisku nema ni standardnog golmana Ibrahima Šehića, kao ni Anela Ahmedhodžića, za kojeg se vjeruje da će se vratiti u tim za utakmice baraža.

Reprezentacija BiH danas će obaviti službeni trening na “Stade de Luxembourg” stadionu u 19 sati, a pola sata ranije planirana je konferencija za novinare.
 
Utakmica s Luksemburgom igra se u četvrtak od 20 sati i 45 minuta.
 
U petak je planiran povratak u BiH, a do susreta sa Slovačkom igrači će boraviti u Trening centru NSBiH u Zenici.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )