Foto: KSS.RS/PRINTSCREEN

U sedištu FIBA u švajcarskom Mijeu održan je žrijeb za košarkaške turnire na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021.

Najbolje srpske košarkašice, koje su obezbijedile plasman na Olimpiadu preko kvalifikacionog turnira koji je u februaru prošle godine održan u Beogradu, izvučene su iz trećeg šešira u grupu A sa reprezentacijama Kanade, Španije i Koreje.

U grupi B su Nigerija, Japan, Francuska i SAD, a u grupi C Australija, Portoriko, Kina i Belgija.

Kada je riječ o muškom turniru, Srbija će, ukoliko bude uspješna na predolimpijskom kvalifikacionom turniru u Beogradu, u Tokiju biti u grupi B sa nacionalnim timovima Australije i Nigerije i pobjednikom turnira u Splitu, na kom učestvuju Hrvatska, Njemačka, Rusija, Meksiko, Tunis i Brazil, prenosi kss.rs.

Da bi se izborili za mjesto u ovoj grupi, izabranici selektora Igora Kokoškova od 29. juna od 4. jula 2021. u srpskoj prijestonici treba da trijumfuju na turniru u konkurenciji Italije, Dominikanske Republike, Novog Zelanda, Portorika i Senegala.

U A grupi muškog Olimpijskog turnira u Tokiju igraće reprezentacije Irana, Francuske, SAD i pobednik turnira u kanadskom gradu Viktoriji (Kanada, Grčka, Kina, Urugvaj, Češka i Turska).

U C grupi će se takmičiti Argentina, Japan, Španija i pobednik turnira u litvanskom Kaunasu (Litvanija, Koreja, Venecuela, Poljska, Slovenija i Angola).

I u ženskoj i u muškoj konkurenciji, plasman u četvrtfinale turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju obezbijediće po dvije nprvoplasirane ekipe iz svake grupe, kao i dvije najbolje trećeplasirane ekipe.

KOŠARKAŠICE:

A GRUPA: Koreja, Srbija, Kanada, Španija.

B GRUPA: Nigerija, Japan, Francuska, SAD.

C GRUPA: Australija, Portoriko, Kina, Belgija.

KOŠARKAŠI:

A GRUPA: Iran, Francuska, SAD, Pobjednik turnira u Viktoriji.

B GRUPA: Australija, Pobjednik turnira u Splitu, Pobjednik turnira u Beogradu, Nigerija.

C GRUPA: Argentina, Japan, Španija, Pobjednik turnira u Kaunasu.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )