Foto: Totenhem Hot Spur

"Sa zadovoljstvom najavljujemo transfer Ivana Perišića" poručili su iz londonskog tima.

Hrvatski reprezentativac pridružit će se klubu 1. jula nakon isteka njegovog ugovora s Interom, a sa Tottenhamom je  dogovorio ugovor koji će trajati do 2024. godine.
 
Perišić je karijeru započeo u omladinskim akademijama Hajduka i Sochauxa prije kratke posudbe u KSV Roeselareu u Belgiji.
 
Godine 2009. pridružio se Club Bruggeu gdje je tek u drugoj sezoni bio najbolji strijelac lige i proglašen za fudbalera godine Belgije.
 
Prelazak u Njemačku uslijedio je 2011. godine kada je hrvatski reprezentativac osvojio Bundesligu i Kup Njemačke (DFB-Pokal) u svojoj prvoj sezoni u Borussiji Dortmund, prije nego što je dodao drugi DFB-Pokal i DFL-Superkup nakon prelaska u VfL Wolfsburg 2013. godine.
 
 
Dvije i po godine kasnije potpisao je za Inter, počinjao je utakmice i redovno zabijao za italijanski klub sve dok se nije vratio u Njemačku na sezonsku pozajmicu u minhenskom Bayernu 2019/20, gdje je osvojio Liga prvaka. Kasnije je osvojio i drugu Bundesligu i treću DFB-Pokal titulu u karijeri sa Bavarcima.
 
Vratio se u Inter uoči naredne sezone gdje je igrao pod vodstvom Antonija Contea, pokazujući svoju svestranost nastupajući kao krilni bek i napadač dok su Nerazzurri osvojili titulu u Seriji A.
 
Nastavio je u dobroj formi i u sezoni 2021/22, postigavši 10 golova i upisavši devet asistencija u svim takmičenjima na putu do osvajanja Kupa Italije i Superkupa Italije. Takođe je osvojio nagradu za gol mjeseca u Seriji A za pogodak protiv Bolonje u aprilu, a Inter je završio kao drugoplasirani u Seriji A.

Na međunarodnom nivou, Ivan Perišić je do danas upisao 113 nastupa za svoju reprezentaciju i postigao 32 gola. Odigrao je ključnu ulogu na putu Hrvatske do finala Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. – prvog u historiji zemlje. Postigao je gol u finalu, ali je njegova ekipa završila kao drugoplasirana.
 
 
 
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )