Foto: KK Crvena Zvezda

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Pariza na otvaranju evroligaške sezone.

Crveno-bijeli su uspjeli da nadoknade zaostatak od 13 poena i na kraju slave rezultatom 80:77

Mnogo toga nije štimalo u prvom poluvremenu, ali je Zvezda bila najbolja kada je to bilo najpotrebnije

Zvezda je dobro otvorila prvu četvrtinu i povela sa šest razlike na krilima Kenana, ali je Pariz uspio da se vrati, a u finišu prve dionice i da preokrene i povede 18:17.

U drugoj četvrtini gledali smo neizvjesnu igru sve do samog finiša, kada su crveno-bijeli praktično sami sebi pucali u noge. Nezaustavljiv je bio Ti Džej Šorts koji je upisao 10 poena do tada. Pariz pravi seriju i sa 43:35 odlazi na poluvrijeme.

Otišao je Pariz na +13 u trećoj dionici i činilo se da izabranici Janisa Sferopulosa nemaju rješenje za igru domaće ekipe. Ipak ulaskom Miler Mekintajera mnogo toga promijenilo se na parketu. povukao je plejmejker crveno-bijele koji su sjajnom odbranom zaustavili protivnika i stigli do izjednačenja pred posljendnji period 58:58.

Crvena zvezda bolje otvara posljednji period i odlazi na +4, ipak ubrzo se vratio Pariz, pa se igralo poen za poenom. Odlazi nakon toga Zvezda na +5, četiri minuta prija kraja, a nezaustavljiv je bio Nemanja Nedović koji je pogađao iz bukvalno svih pozicija. Njemu se priključio i Nikola Kalinić. Uspio je Pariz da se vrati, pa smo ušli u neizvjesnu završnicu, ali su sigurni sa penala bili crveno-bijeli i na kraju poenima Ajzee Kenana sa penala došli do pobjede. Najefikasniji u redovima zvezde bio je Nemanja Nedović sa 21 poenom, dok je na drugoj strani Ti Džej Šorts ubacio 16.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )