Foto: KK CRVENA ZVEZDA

Košarkaši Crvene zvezde su u 31. kolu Evrolige izgubili od ekipe CSKA sa 87:72 (31:19, 19:20, 21:10, 16:13), a pritom su na momente prilično namučili prvaka Evrope.

Gubili su crveno-bijeli i sa 17 razlike (43:26), djelovali naročito nemoćno u prvih 15-ak minuta, ali se nisu predavali.

Uz partiju evroligaške karijere Dejana Davidovca i njegov košgeterski rekord (20 poena, ali nijedan u posljednjoj četvrtini), Zvezda je uspijevala da priđe i na devet razlike, ali ni tada nije “proradio” šut Džordana Lojda – pa su “armejci” to iskoristili da se odmaknu na bezbjednu udaljenost.

U prilično neobičom ambijentu za ova “korona-vremena”, uz sasvim pristojno popunjene tribine “Megasport arene” u glavnom gradu Rusije (usljed povoljnije pandemijske situacije nego u nekim djelovima Evrope – dozvoljeno je prisustvo navijača), meč je počeo uz huk navijača, što je postalo prilično nesvakidašnje u ovih godinu dana od kada se SARS-CoV-2 tip korona virusa proširio planetom.

Nakon 20 minuta dominacije CSKA, Zvezda je uspjela koliko toliko da se vrati u meč i na poluvrijeme ode sa zaostatkom od “samo” 11 poena.

Dejan Davidovac je treću dinicu otvorio trojkom, a Noko se na to nadovezao dobrim potezima, pa je prednost domaćih splasla na 53:45 na isteku 22. minuta. Upravo se pomenuti Davidovac razgoropadio, jer je njegov četvrti dalekometni pogodak, za košgeterski rekord evroligaške karijere (20 poena) primakao Zvezdu na devet razlike, a na 65:56 rezultat je “popravio” Lengston Hol. Međutim, nekako za tili čas, od 29. do 30. minuta, CSKA je serijom 6:0 došao do velikih 15 razlike. To je bila prednost koju Crveno bijeli nisu uspjeli ni da pokušaju nadoknaditi.

CSKA, koji je, što se sebe tiče, pobeodm odradio ono neophodno za plasman u plej-of (što treba da “potvrde” i ostali rezultati) košgeterski su predvodili Šengelija sa 16, Heket sa 15, te Voigtman i Klajburn sa po 14 poena. Kod Zvezde su se istakli Davidovac sa 20 (trojke 4/6), Noko sa 12 (i 10 skokova) i Hol sa 11, dok je Lojd zastao na devet poena, uz vrlo loš šut – 2/6 za dva, a 1/5 za tri, ali i četiri skoka, dve asistencije i dve osvojene lopte.

Narednu utakmicu crveno-bijeli igraju u subotu od 19 časova protiv FMP-a u Beogradu u okviru 23. kola ABA lige, a potom ih očekuje “dupli program” u Evroligi, u vidu mečeva sa Armanijem i Makabijem u rasponu od samo dva dana.


 


Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )