Foto: FK CRVENA ZVEZDA

Probao je razne varijante Barak Bahar, bio najbliži odluci da Miloša Degeneka vrati u ekipu kao ful-beka, ali je izraelski stručnjak odlučio da servira nekoliko velikih iznenađenja u startnih 11 za duel protiv Mančester Sitija.

Posljednje vijesti sa Ostrva govore da će na Etihadu protiv Erlinga Halanda u crveno-bijelom dresu debitovati mladi štoper, došao iz Bazela, Naser Điga. Odlučio se Bahar da reprezentativcu Burkine Faso da prednost u odnosu na Uroša Spajića, Nemanje Milunovića, pa i Miloša Degeneka, uvjeren da će sa Đigom odbrana srpskog šampiona djelovati brže. Ozbiljan rizik je na sebe preuzeo Bahar, ali možda se na Etihadu rodi potencijalno veliki štoper, jer će Điga imati šansu da pokaže od čega je satkan. Ili barem nagovjesti potencijal.
 
Neće to biti jedina iznenađujuća odluka Baraka Bahara. Pored Nasera Đige u odbrani će igrati Aleksandar Dragović i Milan Rodić, dok će ulogu desnog ful-beka obavljati Srđan Mijailović. Prvi put otkako je u Zvezdi. Mada bilo je logično da se trener Crvene zvezde opredijeli za takav manevar, s obzirom da će na toj strani djelovati Žeremi Doku. Imaće Srđan Mijailović zadatak da neutrališe njegove supersonične moći i pomaže trojici štopera kako bi bili što manje u situacijama jedan na jedan.

Posljednje vijesti iz Mančestera govore da će premijeru u Ligi šampiona na klupi početi Piter Olajinka i Žan Filip Kraso. Oni su kao tandem djelovali sjajno tokom ljetnjih mjeseci, ali Bahar ih je razdvojio uslijed povrede Mirka Ivanića i od tada njihova forma ima tendenciju pada. I pored toga očekivalo se da će ih Bahar ispoštovati, navodi Mozzart sport.

Ponovo će u špicu igrati Šerif Endijaje, bez obzira na slabo izdanje protiv Čukaričkog. Iza njega će djelovati Osman Bukari i Mirko Ivanić. Kao što se moglo pretpostavljati Korejac Hvan će igrati uz Marka Stamenića.
 
Projektovan sastav Crvene zvezde (3-4-2-1): Glazer – Điga, Dragović, Rodić – Mijailović, Stamenić, Hvan, Mitrović – Bukari, Ivanić – Endiaje.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )