Foto: FK CRVENA ZVEZDA

Danas je dan za derbi! Crvena zvezda će od 18 časova na svom terenu dočekati Partizan, a sigurno je da će Dejan Stanković spremiti iznenađenja za svog kolegu Stanojevića.

Zvezda ulazi u ovaj meč sa imperativom pobjede, iako bi njoj i bod odgovarao. Jasno je da su navijači dugo čekali na trijumf nad crno-bijelima, tako da je stručni štab morao da zasuče rukave i spakuje pakleni plan. Ono što Stanković i saradnici najprije moraju da urade, jeste da odrede koji od stranaca će ovoga puta biti višak, s obzirom na to da u protokolu za utakmicu svaka ekipa može imati samo četiri strana fudbalera. To će vjerovatno biti i najveći “problem” za struku, jer na ostalim pozicijama uglavnom će igrati fudbaleri koji su do sada bili najbolji tokom cijele sezone.

Potencijalnih startnih 11 Crvene zvezde za večerašnji derbi: Borjan, Gajić, Milunović, Degenek, Rodić, Sanogo, Nikolić, Ivanić, Katai, Gavrić, Ben.

Izvjesno je da će legendarni fudbaler Intera kao dva “bonusa” imati Veljka Nikolića i Željka Gavrića. U ovaj izbor čini se neće ući Njegoš Petrović, prije svega zbog kvaliteta i snage Seku Sanoga, koji je i u Ligi Evrope bio nepremostiva prepreka svih rivala. Na golu nema dileme, Borjan je kao kapiten i prava “hobotnica” siguran.

U defanzivnom dijelu takođe ne bi trebalo da bude iznenađenja, osim izostanka Nemanje Milunovića. Visoki štoper je imao problema sa povredom, ali je Stanković najavio da će Milunović pomoći svojim saigračima. Ukoliko on pak ne bude mogao, na teren Marakane istrčaće Radovan Pankov.

Sigurno je da je najveća snaga Zvezde u stvari magični dribler Aleksandar Katai. Sjajna crveno-bijela desetka je pokazala da je motor tima, ali da je u tome još bolji kada ima pomoć Mirka Ivanića koji igra sezonu karijere.

Ono što bi trebalo skoro i sigurno očekivati jesu izmjene odmah na startu drugog dijela. Osim ako ne budu funkcionisali kao švajcarski sat i Zvezda imala tri gola prednosti, na startu drugog poluvremena može se očekivati ulazak Dijega Falćinelija umjesto Željka Gavrića. Takođe, Kanga, oko kojeg se u prethodnom periodu govorilo mnogo, sigurno će ući kako bi donio potrebnu stabilnost i prije svega mirnoću u veznom redu. Trebalo bi napomenuti i da će Falko, Odada i Bakajoko, zbog pravila četiri stranca u protokolu, ovaj derbi ipak gledati sa tribina, jer su Sanogo, Kanga, Ben i Falćineli svakako zaslužili mesto u timu prije novajlija.

Podsjetimo, meč počinje od 18 časova. Kladionica Mozzart na pobjedu Zvezde nudi kvotu 2.40.

Pored ovog duela danas se igraju mečevi Lige šampiona, košarkaške Evrolige a kompletnu ponudu možete da nađete na portalu Mozzart Beta.

Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )