Foto: pixabay

Svaki horoskopski znak dolazi u paketu s određenim manama i vrlinama, ali kada je inteligencija u pitanju, dva se znaka posebno ističu, iako po potpuno različitim vrstama inteligencije.

Vodolije najviše od svih horoskopskih znakova odlikuje ono šta nam na prvu padne na pamet kada čujemo pojam ‘inteligencija’ , piše Radiosarajevo.
 
Oni imaju istančane kognitivne sposobnosti pa astrolozi tvrde kako ih krasi uvjerljivo najviši nivo analitičke inteligencije.
 
Upravo iz tog razloga, briljiraju u svemu onome za što je potreban genijalan um, a spektar poslova savršenih za njih mora nuditi raznovrsnost, redovno nove izazove, slobodu i razigranost uma. Iz istog razloga oni preziru sve što se povezuje s monotonijom, ponavljanjem i (dosadnom) rutinom.

Škorpija je drugi znak horoskopa kojemu bi na inteligenciji mnogi pozavidjeli. Za razliku od Vodolija, Škorpioni su poznati po inteligenciji zahvaljujući kojoj savršeno razumiju svijet oko sebe, a ljude, odnose i svaku životnu situaciju sagledaju znatno realističnije od bilo kojeg drugog znaka.
 
Njihova oštroumnost i pronicljivost zna biti uteg prilikom susreta s površnim ljudima, ali se zato od njih, kada ih se pusti da rade u okruženju kakvo im najbolje odgovara, mogu očekivati samo vrhunski rezultati.
 
Kada su ostali znakovi u pitanju, dva se znaka posebno ističu po emocionalnoj inteligenciji – Rakovi i Ribe, dok Blizanci i Vage također imaju odlične mentalne.
 
Bikove, Djevice i Jarce odlikuje praktična inteligencija, dok se izrazitom intuicijom mogu pohvaliti Ovnovi, Lavovi i Strijelci, a zahvaljujući čemu gotovo nikada ne povlače pogrešne poslovne poteze. To je i glavni razlog zbog čega su upravo ovi znakovi nerijetko na vodećim pozicijama.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )